Bosbaden komt uit Japan (shinrin-yoku) en is de kunst van het onderdompelen in de natuur. Het is je verbonden voelen, tot rust komen, het is goed voor je mentale welzijn en bosbaden kan je kennis over jezelf brengen. 

De techniek van het bosbaden is te gebruiken voor heel veel zaken. Daar kan ik heel veel over vertellen. Dat zal ik zeker binnenkort gaan doen op deze plek. Dan hoop ik je te laten zien wat bosbaden je allemaal kan brengen en hoe ik, Manon, gecertificeerd bosbadgids, je daarin kan begeleiden. 

Deze website-pagina is nog niet volledig. Onderaan deze pagina vind je wel een aantal links naar artikelen die ik heb geschreven over bosbaden. Maar voor nu wil ik het hierbij houden. Als ik een ding heb geleerd van bosbaden, is het wel dat ik niet 'perfect' hoef te zijn. (Ik kan het altijd nog worden (-; )

Voor nu raad ik je aan, te gaan ervaren wat bosbaden is. Daar gaat het tenslotte om; om jouw persoonlijk ervaring. 

Ik nodig je daarom van harte uit om mee te doen aan een van mijn bosbaden.

Bosbad in het Amstelpark

Vrijdag 17 mei 2024

14.00 - 16.30 uur 

Amstelpark, Hoofdingang, Amsterdam

€ 36,- (inclusief thee en versnapering)


Kortingsactie: Tweede persoon halve prijs.

Als je je aanmeldt met twee personen tegelijk ontvang je 50% korting op het tweede kaartje. In plaats van €36 is je tweede kaartje slechts €18,-

 

Aanmelden: Stuur een mail naar info@oosterhoftrainingen.nl of bel naar 06 245 39 604. Vervolgens stuur ik je aanvullende informatie.

Heb jij ook zin in de energie van de zomer? Kom dan op 17 mei naar het bosbad dat ik organiseer in het Amstelpark. Hier kun je de beginnende zomer al helemaal voelen. De natuur ontwikkelt zich in deze periode tot een hoogtepunt en toont zich in al haar volheid. Dat merk je aan alle uitbundige kleuren van vogels, insecten en  bloeiende bloemen. Je merkt het ook aan de zoete en aardse geuren en de intense geluiden van al het parkleven.

In deze bosbad-wandeling zul je zeker deze zomerse energie meekrijgen; warmte, levenslust, inspiratie. Dat is de kracht van de natuur en natuurlijk mijn deskundige begeleiding als bosbadgids.

Ik begeleid jou om bewust in verbinding te staan met je omgeving , stress te laten voor wat het is en met elkaar van de beginnende zomer te genieten.

Een bosbad met mij kun je zien als een wandel-workshop waarin je gaat vertragen, ontspannen en kunt bezinnen. Het heeft een duidelijke opbouw en je zult af en toe simpele uitnodigende aanwijzingen van mij ontvangen. De bosbad-wandeling vindt plaats in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers. We lopen in een langzaam tempo en zullen ook stilstaan en zitten. 

Het bosbad vindt plaats in het Amstelpark in Amsterdam. Het aantrekkelijke van het Amstelpark is dat er een verscheidenheid aan natuur valt te ontdekken. Wij wandelen langs geurende rododendrons, kabbelende stroompjes, kronkelpaadjes door de heemtuin en langs zowel knoestige als sierlijke bomen. Zo kun je helemaal tot rust komen. We sluiten af met een theemoment.

Meld je eenvoudig aan door een mailtje te sturen naar info@oosterhoftrainingen.nl of bel naar 06 245 39 604. Vervolgens stuur ik je aanvullende informatie.

Enkele reacties van deelnemers

"Heerlijke ontspannen natuurbeleving gehad, rustig en deskundig begeleid door Manon. De opzet was lekker afwisselend, met mooie uitnodigingen tot bespiegelingen."

Arlette N. organisatietrainer / teamcoach

"Ik voelde me na afloop energieker, mentaal lichter en met een groot woord
'geheeld'." 

Monique Verrijcke, ambulant begeleider in de zorg

Agenda

Overzicht van mijn bosbaden in 2024

Vrijdag 19 januari 14.00 uur Amsterdam Vondelpark: Nieuwjaars-bosbad

Vrijdag 16 februari 14.00 uur Amsterdam Flevopark: Voorjaars-bosbad  

Vrijdag 15 maart 14.00 uur Amsterdam Flevopark: 'Ruimte in je hoofd'-bosbad

Zaterdag 16 maart 10.00 uur Amsterdam Flevopark: 'Ruimte in je hoofd'-bosbad

Zaterdag 13 april 11.30 uur Groet, Schoorlse duinen: 'Openen'-bosbad

Vrijdag 17 mei 14.00 uur Amsterdam Amstelpark 

Vrijdag 12 juli 14.00 uur Amsterdam Vliegenbos: 'Vakantiegevoel'-bosbad

Zaterdag 13 juli 10.00 uur Amsterdam Vliegenbos: 'Vakantiegevoel'-bosbad

Vrijdag 20 september 18.00 uur Amsterdam park Frankendael: Schemer-bosbad

Vrijdag 18 oktober 14.00 uur Amsterdam*

Vrijdag 13 december 14.00 uur Amsterdam* : Eindejaars-bosbad

*De exacte locaties en thema's worden nader aangekondigd.