Over Manon 

Oosterhof Trainingen (OT) is een initiatief van Manon Oosterhof.

Zij is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als gedragsdeskundige. Oosterhof werkte o.a. als projectleider en trainer binnen projecten tegen huiselijk geweld en binnen de verslavingszorg. Haar ervaring als hulpverlener begon al eerder na haar opleiding voor sociaal pedagogische hulpverlener. Zij begeleidde jarenlang jongeren binnen de jeugdhulpverlening.

In 2009 maakte Manon Oosterhof de stap naar een eigen trainingsbureau. Alle ervaring en technieken om mensen en organisaties te motiveren tot een betekenisvolle gedragsverandering past zij nu succesvol toe in haar trainingen en coaching. 

Iedereen kan zijn of haar leerdoel bereiken. Leren zie ik als het zoeken en bereiken van de juiste balans tussen motivatie, activatie en acceptatie.

Oosterhof Trainingen (OT) ontwerpt en geeft trainingen die bijdragen aan gezonde organisaties met gemotiveerde werkers.

Het effect voor de cursist is dat zijn/ haar vakbekwaamheid, inzet en communicatie optimaal is. OT bereikt dit vooral door motivatie en commitment te versterken. Daarom hebben de trainingen altijd een duurzame uitwerking.

OT is effectief voor iedereen met een missie op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn. Kortom voor mensen die met mensen werken.

Bij Oosterhof Trainingen (OT) kun je trainingen volgen of op maat laten maken. Zowel professionals als particulieren kunnen gebruik maken van het trainingsaanbod. Trainingen worden gegeven in groepsverband, maar zijn ook individueel te volgen.

De trainingen sluiten altijd aan bij de unieke kwaliteiten van een persoon en de organisatie waar hij of zij werkt.

Oosterhof Trainingen (OT) is gespecialiseerd in motiverend werken en leren. Als mensen (of werknemers) gemotiveerd blijven, geeft dat namelijk de beste kans om hun doel te bereiken en vol te houden. De trainingen helpen cursisten om zowel hun persoonlijke als werkdoelen te formuleren en te bereiken.

Oosterhof Trainingen (OT) heeft de ambitie om werkplezier te bevorderen. In een plezierige werkomgeving hebben werkstress en burn-out minder kans zich te ontwikkelen. OT doet dat ook door de persoonlijke effectiviteit te versterken.

De methode motiverend leren die OT hanteert is op dit principe gebaseerd.